DANIËL TOMÀS – PINTURES II

Artiest info
Website
 
Label: Revanche Records

De Arnhemse klassieke pianist Daniël van der Duim bracht eind maart 2023 zijn eerste soloalbum als Daniël Tomàs op de markt onder de titel “Pintures I”. Daarop speelde hij twaalf eigen volledig instrumentale composities op zijn piano, sfeervolle soundscapes waarbij je als luisteraar kan wegmijmeren en je emoties de vrije loop kan laten gaan.

Dat voor dit soort ontspannende muziek een publiek te vinden is zal dan ook niet echt verbazen, dus even vanzelfsprekend is het feit dat er amper één jaartje later al een opvolger voor “Pintures I” zal worden uitgebracht op 28 maart. De nogal voor de hand liggende titel van het nieuwe werkstuk is …”Pintures II” en herbergt tien nieuwe composities van Daniël Tomàs.

Deze Nederlandse pianovirtuoos weet met dergelijke albums een nog amper ontgonnen markt en publiek aan te boren, mensen die er van houden om weg te dromen op de zachte tonen van het uit zwarte en witte toetsen bestaande instrument. U kunt dit zelf al eens proberen in te oefenen op de twee nummers die Daniël Tomàs live heeft ingespeeld op de video’s bij dit verhaal. Eerst brengt hij het nummer “Pluviophile” en daarna mag u rustig verder genieten van de track “Halcyon”.

De tien nummers die op “Pintures II” staan maakten eerder ook al deel uit van twee EP-tjes die de op de video’s te horen nummers als titel hadden. Indien u die al in huis heeft gehaald kunt u de aanschaf van dit nieuwe volwaardige album achterwege laten, maar anders kunnen we u dergelijke aankoop warm aanbevelen om van te genieten tijdens lichtjes duistere avonden met je geliefde aan je zijde en nippend aan een lekker glaasje wijn. Verdere invulling van zo’n sfeervolle avond en het creëren van leuke fantasieën tijdens de beluistering van deze plaat laten we graag aan uw eigen verbeelding over.

(valsam)